• ALS IK EEN TOESTEL PLAATS, BEN IK DAN WETTELIJK IN ORDE?

In de eerste plaats zorgt Wimi Games ervoor dat alles uitstekend getest wordt en voldoet aan de huidige wetgeving. Nadien wordt alles ook nauwkeurig gecontroleerd en geijkt door de kansspelcommissie (KSC).

Het informaticasysteem in de toestellen zorgt er bovendien voor dat alle gegevens elke 24 u worden verzonden naar de KSC, zoals wettelijk verplicht is. Hierdoor wordt er een veilige omgeving gecreëerd voor zowel spelers als uitbaters.

 • WAT ALS EEN TOESTEL DEFECT IS?

Wij staan garant voor een uitstekende en snelle service voor het herstellen van onze automaten ter plaatse. Alle technici beschikken over een eigen servicewagen die uitgerust is met alle nodige wisselstukken die steeds voorradig zijn om elk defect onmiddellijk te herstellen.

Indien er een probleem is, contacteer onze klantendienst op het nummer 0800/97 777 of contacteer een technieker uit jouw buurt: 0800/14 826. Zij helpen je graag verder.

 • ZIJN DE TOESTELLEN UP-TO-DATE?

Ons groot assortiment speelautomaten is afgestemd op de hedendaagse technologie waarbij innovatie onze grootste troef is. Wimi Games heeft tevens de ontwikkeling en distributie van alle speelautomaten in eigen handen. Daardoor garanderen wij steeds de nieuwste toestellen met de meest recente technologie.

 • IK WIL GRAAG EEN TOESTEL PLAATSEN. WELKE STAPPEN MOET IK ONDERNEMEN?

Neem contact op met een vertegenwoordiger uit jouw buurt, zij kunnen je perfect uitleggen hoe alles in zijn werk gaat en wat de volgende stappen zijn. Zij zorgen voor de juiste vergunningen, plaatsing van de toestellen en een goede opvolging.

 • WELKE TOESTELLEN MAG IK IN MIJN CAFÉ/HORECAZAAK PLAATSEN?

In cafés of andere horecazaken kunnen “Bingo”-toestellen (klasse III) en toestellen met een kleinere inzet (Artikel 3.3) worden geplaatst.

Om een bingo te kunnen plaatsen heb je een vergunning van de Kansspelcommissie nodig. Er zijn twee verschillende soorten bingo’s (klasse III).

 1. Een bingo waarvan het spel erin bestaat verscheidene ballen in de op het horizontaal vlak van het toestel gemaakte gaten te plaatsen. Naargelang het type toestel, moet men op  het verticaal vlak verscheidene cijfers, tekens of kleuren plaatsen op een horizontale, verticale of diagonale lijn.
 2. De ” One-ball-bingo “, waarvan het spel erin bestaat op het horizontaal vlak van het toestel een bal te plaatsen in één van de gaten met hetzelfde cijfer als het cijfer dat op het paneel van het verticaal vlak verlicht is.

Daarnaast heb je de toestellen “Artikel 3.3″. Dit zijn toestellen met een lagere inzet waarvoor je ook een vergunning nodig hebt.

 • KAN IK TOESTELLEN VOOR SPEELHALLEN IN MIJN CAFÉ/HORECAZAAK PLAATSEN?

Al onze speelautomaten worden specifiek ontwikkeld voor elke categorie. De exploitatie van deze toestellen is tevens vastgelegd in Koninklijk Besluiten (KB’s) per klasse, ter bescherming van de consument en de uitbater.

Het is dus niet toegestaan om toestellen bestemd voor speelhallen in een café of horecazaak te plaatsen.

 • VANAF WELKE LEEFTIJD MAG MEN IN EEN CAFÉ OF HORECAZAAK OP DE TOESTELLEN SPELEN?

Spelers moeten ouder zijn dan 18 jaar. Voordat je kan spelen op een van onze toestellen dien je je identiteitskaart in te voeren en wordt je leeftijd gecontroleerd.

 • WELKE TOESTELLEN ZIJN BESTEMD VOOR SPEELHALLEN?

Onder deze categorie vallen alle ondernemingen die speelautomatenhallen uitbaten met toestellen die worden aanzien als kansspelen. Een overzicht van deze toestellen vindt u bij onze producten.

 • HOE KAN IK EEN TOESTEL LATEN PLAATSEN IN MIJN SPEELHAL?

Neem contact op met een vertegenwoordiger uit jouw buurt, zij kunnen je perfect uitleggen hoe alles in zijn werk gaat en wat de volgende stappen zijn. Na de aanvraag wordt alles snel opgevolgd, zodat het toestel zo snel mogelijk wordt geleverd en geïnstalleerd.

 • KAN IK TOESTELLEN VOOR HORECAZAKEN IN EEN SPEELHAL PLAATSEN?

Al onze speelautomaten worden specifiek ontwikkeld voor elke categorie. De exploitatie van deze toestellen is tevens vastgelegd in Koninklijk Besluiten (KB’s) per klasse, ter bescherming van de consument en de uitbater.

Het is dus niet toegestaan om toestellen voor horecazaken in een speelhal te plaatsen.